Tours

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Η Μεσσήνη επίσημα η Αρχαία Μεσσήνη, είναι μια τοπική κοινότητα της δημοτικής ενότητας Ιθώμη, του δήμου Μεσσήνηςεντός της περιφερειακής ενότητας της Μεσσηνίας στην περιοχή της Πελοποννήσου, μία από τις 13 περιοχές στις οποίες η Ελλάδα έχει χωριστεί. Πριν από το 2011 κατείχε την ίδια θέση στη διοικητική ιεραρχία, σύμφωνα με το Νόμο 2539 του 1997, το Σχέδιο Καποδίστρια, εκτός από το ότι η Ιθωμή ήταν ανεξάρτητος δήμος και η Αρχαία Μεσσηνή ήταν τοπική διαίρεση σε αυτό.

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ (το μέρος που ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες)

Transfer to Costa Navarino, Kalamata,Pylos, Stoupa, Methoni, Koroni, Kardamili, Gerolimenas, Finikounda, Gialova, Messinia Tour and more.

Η Ολυμπία είναι μια μικρή πόλη της Ηλείας στην χερσόνησο της Πελοποννήσου στην Ελλάδα, διάσημη για τον κοντινό αρχαιολογικό χώρο με το ίδιο όνομα, που ήταν ένα σημαντικό πανελλήνιο θρησκευτικό ιερό της αρχαίας Ελλάδας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο ιστότοπος ήταν αφιερωμένος κυρίως στον Δία και προσέλκυσε επισκέπτες από όλο τον ελληνικό κόσμο ως ένα από αυτά τα «πανελλήνια» κέντρα που βοήθησαν στην οικοδόμηση της ταυτότητας των αρχαίων Ελλήνων ως έθνους.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν κάθε τέσσερα χρόνια καθ 'όλη την κλασική αρχαιότητα, από τον 8ο αιώνα π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ.[2]

Ο αρχαιολογικός χώρος κράτησε πάνω από 70 σημαντικά κτίρια και σώζονται ερείπια πολλών από αυτά, αν και ο κύριος Ναός του Δία σώζεται μόνο ως πέτρες στο έδαφος. Η τοποθεσία είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο και διαθέτει δύο μουσεία, ένα αφιερωμένο στα αρχαίους και μοντέρνους αγώνες.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ

Transfer to Costa Navarino, Kalamata,Pylos, Stoupa, Methoni, Koroni, Kardamili, Gerolimenas, Finikounda, Gialova, Messinia Tour and more.
Μυστράς ή Mistras (στα Αγγλικά)  γνωστός και ως Μυζήθρας στο Χρονικό του Μορέως, είναι μια οχυρωμένη πόλη και πρώην δήμος στη Λακωνία, Πελοπόννησος, Ελλάδα. Βρίσκεται στο Mt. Ο Ταϋγέτος, κοντά στην αρχαία Σπάρτη, χρησίμευσε ως η πρωτεύουσα του Βυζαντινού Δεσποτάτου του Μουαέιν τον 14ο και 15ο αιώνα, βιώνοντας μια περίοδο ευημερίας και πολιτιστικής ανθοφορίας. Ο χώρος παρέμεινε κατοικημένος καθ 'όλη τη διάρκεια της Οθωμανικής περιόδου, όταν έγινε λάθος από δυτικούς ταξιδιώτες για την αρχαία Σπάρτη. Το 1830 εγκαταλείφθηκε και χτίστηκε η νέα πόλη της Σπάρτης, περίπου οκτώ χιλιόμετρα ανατολικά.

ΑΘΗΝΑ - ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Transfer to Costa Navarino, Kalamata,Pylos, Stoupa, Methoni, Koroni, Kardamili, Gerolimenas, Finikounda, Gialova, Messinia Tour and more.

Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Η Αθήνα κυριαρχεί στην περιοχή της Αττικής και είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να καλύπτει πάνω από 3.400 χρόνια και η πρώτη ανθρώπινη παρουσία της ξεκίνησε κάπου μεταξύ της 11ης και της 7ης χιλιετίας π.Χ.
Classical Athens was a powerful city-state. A center for the arts, learning and philosophy, home of Plato’s Academy and Aristotle’s Lyceum, it is widely referred to as the cradle of Western civilization and the birthplace of democracy, largely because of its cultural and political impact on the European continent, and in particular the Romans. In modern times, Athens is a large cosmopolitan metropolis and central to economic, financial, industrial, maritime, political and cultural life in Greece

Η Ακρόπολη των Αθηνών είναι μια αρχαία ακρόπολη που βρίσκεται σε ένα βραχώδες λιβάδι πάνω από την πόλη της Αθήνας και περιέχει τα ερείπια πολλών αρχαίων κτιρίων μεγάλης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας, με το πιο διάσημο να είναι ο Παρθενώνας. Η λέξη ακρόπολη προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ἄκρον (Άκρον, «ψηλότερο σημείο, άκρα») και πόλις (Πόλη, «πόλη»). Αν και ο όρος ακρόπολη είναι γενικός και υπάρχουν πολλές άλλες ακροπόλεις στην Ελλάδα, η σημασία της Ακρόπολης της Αθήνας είναι τέτοια που είναι κοινώς γνωστή ως «Η Ακρόπολη» χωρίς προσόντα. Κατά τα αρχαία χρόνια ήταν γνωστό και πιο σωστά ως Κεκροπία, μετά τον θρυλικό φίδι, τον Κέκροπα, ο υποτιθέμενος πρώτος Αθηναίος βασιλιάς.
Ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι ο λόφος κατοικήθηκε ήδη από την τέταρτη χιλιετία π.Χ., ήταν ο Περικλής (περίπου 495-429 π.Χ.) τον πέμπτο αιώνα π.Χ. Προπύλαια, το Ερέχθειο και ο Ναός της Αθηνάς Νίκης. Ο Παρθενώνας και τα άλλα κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του 1687 από τους Βενετούς κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Μορών, όταν η πυρίτιδα που είχε αποθηκευτεί στον Παρθενώνα από τους Οθωμανούς χτυπήθηκε από πυροβόλο και εξερράγη.

ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΗΡΟΥ

Η ύπαρξή της είναι γνωστή στους ντόπιους από το 1900 περίπου. Το 1949 οι ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, Γιάννης και Άννα Πετροχεΐλου, άρχισαν να την εξερευνούν συστηματικά. Μέχρι το 1960, 1.600 μέτρα είχαν εξερευνηθεί και χαρτογραφηθεί, ενώ σήμερα το γνωστό μήκος του σπηλαίου υπερβαίνει τα 15 χιλιόμετρα. Η πρώτη υποβρύχια εξερεύνηση πραγματοποιήθηκε το 1970. Σε ένα σημείο στο σπήλαιο το βάθος φτάνει τα 100 μέτρα περίπου. Το σπήλαιο άρχισε να σχηματίζεται πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες που βρίσκονται τώρα κάτω από το νερό σχηματίστηκαν όταν η επιφάνεια της θάλασσας ήταν πολύ χαμηλότερη από την τρέχουσα στάθμη της. Το νερό στο εσωτερικό είναι υφάλμυρο και έχει υψηλή σκληρότητα. Η θερμοκρασία του είναι περίπου 14 C, ενώ ο αέρας κυμαίνεται από 16 έως 19 C.
Στο σπήλαιο βρέθηκαν απολιθώματα από πάνθηρα, ύαινα, λιοντάρι, ελάφια, κουνάβι και τον μεγαλύτερο ιπποπόταμο στην Ευρώπη. Κεραμικά που υποδηλώνουν ανθρώπινη παρουσία έχουν βρεθεί κοντά στη φυσική του είσοδο.

220 μέτρα ανατολικά της Γλυφάδας βρίσκεται το Σπήλαιο «Αλεπότρυπα». Αυτό το Σπήλαιο περιέχει Ανάγλυφα σε βράχο.

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΜΥΚΗΝΕΣ

The Ancient Theatre of Epidaurus is a theatre in the Greek city of Epidaurus, located on the southeast end of the sanctuary dedicated to the ancient Greek God of medicine, Asclepius. It is built on the west side of Cynortion Mountain, near modern Lygourio, and belongs to the Epidaurus Municipality. It is considered to be the most perfect ancient Greek theatre with regard to acoustics and aesthetics.

Οι Μυκήνες είναι ένας αρχαιολογικός χώρος κοντά στις Μυκήνες στην Αργολίδα, στη βορειοανατολική ΠελοπόννησοΕλλάδα. Βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα (75 μίλια) νοτιοδυτικά της Αθήνας. 11 χιλιόμετρα (7 μίλια) βόρεια του Άργους · και 48 χιλιόμετρα (30 μίλια) νότια της Κορίνθου. Η τοποθεσία απέχει 19 χιλιόμετρα (12 μίλια) από τον Σαρωνικό κόλπο και είναι χτισμένη πάνω σε ένα λόφο ύψους 900 μέτρων (274 μέτρα) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

In the second millennium BC, Mycenae was one of the major centres of Greek civilization, a military stronghold which dominated much of southern Greece, Crete, the Cyclades and parts of southwest Anatolia. The period of Greek history from about 1600 BC to about 1100 BC is called Mycenaean in reference to Mycenae. At its peak in 1350 BC, the citadel and lower town had a population of 30,000 and an area of 32 hectares.The first correct identification of Mycenae in modern literature was during a survey conducted by Francesco Grimani, commissioned by the Provveditore Generale of the Kingdom of the Morea in 1700, who used Pausanias’s description of the Lion Gate to identify the ruins of Mycenae.

KARDAMILI – STOUPA VILLAGE

Transfer to Costa Navarino, Kalamata,Pylos, Stoupa, Methoni, Koroni, Kardamili, Gerolimenas, Finikounda, Gialova, Messinia Tour and more.

Καρδαμύλη είναι μια πόλη δίπλα στη θάλασσα τριάντα πέντε χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καλαμάτας. Είναι η έδρα του δήμου Λεύκτρου στην περιοχή της Μεσσηνίας στη χερσόνησο της Μάνης.

In the Iliad , Homer cites Kardamili as one of the seven cities offered by Agamemnon to Achilles as a condition to rejoin the fight during the Trojan War. The village preserves its ancient name.

Η περιοχή είναι γεμάτη παραλίες: Ρίτσα, Μπελογιάννη, Σάλιο, Τίκλα, Αμώνι, Σάνταβα. Η παλαιότερη πόλη περιλαμβάνει ένα μεσαιωνικό κάστρο και έργα, καθώς και την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Πολλά από τα κτίρια της Παλιάς Καρδαμύλης, γνωστά και ως «Πάνω Καρδαμύλη», ή «Άνω Καρδαμύλη» χτίστηκαν από τους Ενετούς και διαθέτουν συνδυασμό παραδοσιακού ελληνικού και βενετσιάνικου σχεδιασμού. Ο ορίζοντας της Καρδαμύλης, όπως και πολλές άλλες πόλεις και χωριά της Μανιώτης, κυριαρχείται από τη διακριτική περιφερειακή αρχιτεκτονική των διαφόρων πύργων που χτίστηκαν από τμήματα των φυλών Νικλιανής, τη μεσαιωνική αριστοκρατία της Μάνης.

 

Στούπα  είναι ένα χωριό στην ακτή της νότιας χερσονήσου της Πελοποννήσου στην Ελλάδα. Είναι μέρος της κοινότητας Νεοχωρίου εντός της δημοτικής μονάδας της Δυτικής Μάνης, στη Μεσσηνία και στην ιστορική περιοχή της χερσονήσου της Μάνης.

Κάποτε μια νυσταλέα μικρή πόλη, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι τουρίστες ανακάλυψαν τη Στούπα. Υπάρχουν περίπου 20 εστιατόρια στο δρόμο κατά μήκος της παραλίας, μερικά μικρά ξενοδοχεία και πολλά ενοικιαζόμενα σπίτια. Εκτός από τους Έλληνες τουρίστες, που έρχονται κυρίως τον Αύγουστο, Βρετανοί και Γερμανοί, καθώς και Ολλανδοί, Γάλλοι και Ιταλοί τουρίστες επισκέπτονται τη θερινή περίοδο.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε τη δική σας εκδρομή, επικοινωνήστε μαζί μας για να μας πείτε τις ανάγκες σας.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΕΚΔΡΟΜΗ

Είστε στην πατρίδα του Πράσινου Χρυσού !!!! Σας δίνουμε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε το περίφημο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τη μεγάλη ποικιλία τοπικών κρασιών και γεύσεων, μέσω οργανωμένων περιηγήσεων, με τους πιστοποιημένους συνεργάτες ελαιοτριβείων και οινοποιείων μας. Εκδρομές που περιλαμβάνουν μεταφορά, ελαιόλαδο ή οινοποιία με έναν οδηγό, γευσιγνωσία ελαιολάδου και εργαστήριο κρασιού με 4 διαφορετικές ποικιλίες ελαιολάδου και κρασιού και μεσημεριανό γεύμα με παραδοσιακά πιάτα.

ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ

Το Παλάτι του Νέστορα ήταν ένα σημαντικό κέντρο των Μυκηναϊκών χρόνων και περιγράφεται στην Οδύσσεια του Ομήρου και στην Ιλιάδα ως το βασίλειο του Νέστορα της «αμμώδους Πύλου».

Το παλάτι εμφανίζεται στην ιστορία του Τρωικού Πολέμου.

Η τοποθεσία είναι το καλύτερα διατηρημένο μυκηναϊκό ελληνικό παλάτι που ανακαλύφθηκε. Το παλάτι είναι η κύρια κατασκευή σε έναν μεγαλύτερο οικισμό της Ύστερης Ελληνικής εποχής, που πιθανότατα περιβαλλόταν από οχυρωμένο τείχος. Το Παλάτιace ήταν ένα διώροφο κτίριο με αποθήκες, εργαστήρια, λουτρά, πηγάδια, χώρους υποδοχής και σύστημα αποχέτευσης.

Ο οικισμός είχε από καιρό ασχοληθεί με τα περισσότερα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν από το 1300 π.Χ. Το ανάκτορο καταστράφηκε από πυρκαγιά γύρω στο 1200 π.Χ.

Τον Ιούνιο του 2016, η περιοχή άνοιξε ξανά για το κοινό μετά την αντικατάσταση της στέγης από μια σύγχρονη υποδομή με υψωμένα τα πεζοδρόμια για τους επισκέπτες.

PYLOS & VOIDOKOILIA BEACH

Transfer to Costa Navarino, Kalamata,Pylos, Stoupa, Methoni, Koroni, Kardamili, Gerolimenas, Finikounda, Gialova, Messinia Tour and more.

Η παραλία Βοϊδοκοιλιά είναι μια δημοφιλής παραλία στη Μεσσηνία στην περιοχή της Μεσογείου. Σε σχήμα ελληνικού γράμματος ωμέγα (Ω), η άμμος του σχηματίζει μια ημικυκλική λωρίδα αμμόλοφων. Στην πλευρά της γης που βλέπει στη γη βρίσκεται η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβα, ένας σημαντικός βιότοπος πουλιών. Η παραλία έχει ονομαστεί "Ένας τόπος ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς". Είναι μέρος προστατευόμενης περιοχής Natura 2000.
Η Πύλος, ιστορικά γνωστή και ως Ναβαρίνο, είναι μια πόλη και πρώην δήμος στη Μεσσινία,Πελοπόννησος, Ελλάδα. Από τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης του 2011, αποτελεί μέρος του δήμου Πύλου-Νέστορα, του οποίου είναι η έδρα και μια δημοτική μονάδα. Ήταν η πρωτεύουσα της πρώην επαρχίας Πυλών. Είναι το κύριο λιμάνι στον κόλπο του Ναβαρίνο.

ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Βάσσες είναι ένας αρχαιολογικός χώρος σε Οιχαλία, ένας δήμος στο βορειοανατολικό τμήμα της Μεσσηνίας, Ελλάδα. Στην κλασική αρχαιότητα, ήταν μέρος της Αρκαδίας. Το Bassae βρίσκεται κοντά στο χωριό Σκληρός, βορειοανατολικά της Φιγαλείας, νότια της Ανδρίτσαινας και δυτικά της Μεγαλόπολης. Είναι διάσημη για τον καλοδιατηρημένο ναό του Απόλλωνα Επικούρου από τα μέσα έως τα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ

Αν και αυτός ο ναός είναι γεωγραφικά απομακρυσμένος από μεγάλες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας, είναι ένας από τους πιο μελετημένους αρχαίους ελληνικούς ναούς λόγω του πλήθους των ασυνήθιστων χαρακτηριστικών του. Οι Βάσσες ήταν η πρώτη ελληνική τοποθεσία που έχει γραφτεί στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς..

 

Let us help you with your booking. .